Dynamische Evenement Planner

Het principe

Het plannen bij evenementen is een complexe bezigheid. Handmatig een dergelijke planning opzetten is dan ook een tijdrovende bezigheid waarbij het niet ondenkbaar is dat er onmogelijke situaties ingepland worden.

Het Vocaal Festival Amusing Hengelo is zo'n evenement waarbij de planning rekening dient te houden met vele factoren en situaties. Vanuit de wens dit proces zo veel als mogelijk geautomatiseerd plaats te laten vinden is de Dynamische Evenement Planner ontwikkeld.

De meeste situaties waarvoor planningen gemaakt dienen te worden kenmerken zich door een verzameling gebruikers en een verzameling locaties. De planning wordt dan gevormd door de koppeling van gebruikers aan een bepaald tijdmoment en locatie.

Deze analogie gaat op voor bijvoorbeeld leerlingen in een klaslokaal. De leerlingen zijn dan uiteraard de gebruikers en de lokalen de locaties. De lesuren zijn de tijdsmomenten. De planning bepaald wanneer leerlingen in een bepaald lokaal aanwezig dienen te zijn. De complexiteit van het plannen ontstaat doordat er met beperkende factoren rekening gehouden moet worden.

Voorbeelden van dergelijke beperkende factoren zijn:

  • Bepaalde gebruikers die niet tegelijk met andere gebruikers ingepland kunnen worden.
  • Wanneer de gebruikers groepen mensen voorstellen en de groep te groot is voor bepaalde locaties.

Het plannen geautomatiseerd

Omdat elk evenement haar eigen beperkende factoren kent is de dynamische planner niet een "kant-en-klaar product". Monito zal in samenwerking met u de beperkende factoren inventariseren en de planner implementeren in uw Admino installatie.

Ga naar het totaaloverzicht van alle 32 innovaties.

Monito BV - Postbus 715 - 7500 AS Enschede - 053-431 05 91 - info@monito.nl - www.monito.nl