Zelftest digitale vaardigheden

Het ministerie van economische zaken is een meerjarig programma gestart voor het verbeteren van de digitale vaardigheden. Als onderdeel van dit programma, Digivaardig en Digibewust, heeft Monito een Zelftest digitale vaardigheden (DQ Test) ontwikkeld.

Virtuele browser

Om tips en adviezen te kunnen geven over het internetgedrag, is het nodig om eerst het gedrag te volgen. Daar waar andere partijen met oplossingen kwamen die van deelnemers vereisten dat zij eerst software installeerden, vraagt onze oplossing dat niet.

Laagdrempelig

Met name voor deelnemers die nog niet erg digivaardig zijn, is deze laagdrempeligheid van groot belang. Na registeren kunnen bezoekers deelnemen aan een aantal modules om hun internetvaardigheden te verbeteren.

Modules en persoonlijk advies

In een viertal modules wordt aan deelnemers gevraagd een aantal opdrachten uit te voeren. Er wordt realtime door onze applicatie geanalyseerd hoe een deelnemer deze opdracht uitvoert. Op basis hiervan worden persoonlijke adviezen gegeven voor het makkelijker of beter uitvoeren van de opdracht.

Zelf doen?

Nieuwsgierig geworden naar hoe het dan werkt?

Ga naar www.dqtest.nl en doe mee!

Ga naar het totaaloverzicht van alle 32 innovaties.

Monito BV - Postbus 715 - 7500 AS Enschede - 053-431 05 91 - info@monito.nl - www.monito.nl