Geschiedenis

Monito is in april 2002 opgericht door drie enthousiaste studenten die op dat moment alle drie aan de Universiteit Twente studeerden. Ieder hebben ze een verschillende achtergrond en insteek, waardoor ze een bundel van kennis wat betreft techniek, communicatie, design en management vormen.

Monito is altijd sterk verbonden geweest met de Universiteit Twente. De eerste opdracht die Monito officieel uitvoerde was de ontwikkeling van een studentenportal voor de universiteit, die al na één jaar door zo'n 90% van de studenten dagelijks gebruikt werd.

De verbintenis met de universiteit is geformaliseerd in de vorm van een Tijdelijke Ondernemers Plaats (TOP). Hiermee maken wij gebruik van diverse faciliteiten en kennis van de universiteit en worden we gecoached door o.a. Dr. Thea van der Geest en Prof. ir. Roel Pieper, beiden verbonden aan de Universiteit Twente.

Monito heeft zich eind 2003 gevestigd in de Bastille op het campusterrein van de Universiteit Twente. Daarna, in januari 2005, is Monito gevestigd in het pand van het Telematica Instituut in Roombeek te Enschede. Op zoek naar zelfstandigheid verhuisden we in 2008 naar een luxe kantoorvilla in het centrum van Enschede. Vanwege het feit dat de huurovereenkomst plotseling niet verlengd werd door andere plannen van de verhuurder, hebben we daar nog geen jaar gezeten.
Inmiddels hebben we een nieuw kantoor gevonden op het bedrijventerrein 't Sander aan de Hengelosestraat.

Op dit moment bestaat Monito uit een team bestaande uit de drie oprichters, een vaste medewerker en een aantal medewerkers die zich part-time voor Monito inzetten. Verder zit onder andere Frans van Vught in de Raad van Advies van Monito, om ons continu scherp te houden. Tevens werkt Monito samen met een aantal (strategische) partners.

Monito BV - Postbus 715 - 7500 AS Enschede - 053-431 05 91 - info@monito.nl - www.monito.nl